Lost and Found

Artişti: Aitch & Saddo, Matei Arnăutu, Blisi, Suzana Dan, Alexandru Potecă, Raluka, Tara (von Neudorf), Mihaela Zvîncă

Curator: Diana Dochia

24.11.2011 – 31.01.2012

Vernisaj: 24.11.2011, ora 19:30

Lost and Found nu este o expoziţie despre ready made în cadrul unei galerii de tip “white cube”.

Lost and Found este despre obiecte care comunică stări, sentimente, dorinţe, nostalgii.

Lost and Found este despre acel sentiment pe care cu toţii îl avem când în podul bunicii sau într-o cutie uitată descoperim prieteni vechi: o păpuşă, o căsuţă, un personaj de poveste, o lampă, un sfeşnic etc.

Lost and Found este o poveste, un puzzle, care că îndeamnă să vă purtaţi ca Alice în ţara Minunilor. Alice pătrunde pe tărâmul Lost and Found prin intermediul celor două păpuşi supradimensionate create de Aitch & Saddo.

Alice ascultă poveştile din căsuţele pictate de Suzana Dan prin intermediul urechii zburătoare şi consultă oraşul prin bătăile inimii.

Beţele de chibrit, foarfecele, compasurile se transformă în personaje care se joacă şi chicotesc cu Alice din pernele printate de Raluka. Ele şoptesc poveşti despre cei trei zei ai lui Blisi. Aceştia o conduc pe Alice prin hăţişul de personaje de basm şi legendă creionate în bijuteriile lui Mihaela Zvîncă.

Instalaţia lui Alexandru Potecă o transportă pe Alice în “epoca de aur” prin intermediul obiectelor aurite ce creează senzaţia unui moment îngheţat în timp.

Lămpile lui Matei Arnăutu concepute prin reconvertirea plăcuţelor de calculator, a cutiilor poştale vechi sau a coşurilor de răchită o îndrumă, prin intermediul unor grafisme luminoase, pe Alice spre ţinutul lui Tara.

“Jungla Transilvană” este ţinutul lui Tara (von Neudorf), un ţinut plin de obiecte confecţionate din oase de animale, fiare, piuliţe ce descriu o lume de mult apusă şi fără scăpare. O lume ce se pierde în negura timpurilor.

…Alice într-o lume psihotică.

Curator: Diana Dochia

Comunicat de presa – Lost and Found