S4

Artişti: Justin Baroncea, Andrei Dinu, Radu Enescu

Curator: Diana Dochia

18.10.2012 – 10.11.2012

Vernisaj: 18.10.2012, ora 19:30

Proiectul “S4″ IN_CRIPTAT Justin Baroncea, Andrei Dinu, Radu Enescu prezintă cum în bisericile „ortodoxe” din România ideea de instalaţie este din ce în ce mai des întâlnită şi cum arta contemporană îşi face simţită prezenţa în lăcaşurile noastre de cult fără să bănuim măcar.

“S4″ IN_CRIPTAT Justin Baroncea, Andrei Dinu, Radu Enescu este un comentariu fin, şi totodată critic, faţă de modul în care progresul pătrunde abuziv în lăcaşurile de cult, distrugând părţi din pictura sau din structura iniţială a unui monument.

Expoziţia “S4″ IN_CRIPTAT Justin Baroncea, Andrei Dinu, Radu Enescu face referire la Biserica Batiştei în care până acum doi ani a existat, după cum declarau cei trei arhitecţi, “una dintre cele mai interesante şi spontane instalaţii „ortodoxe”, prin capul unui sfânt trecea un burlan de la o centrală termică.

Justin Baroncea, Andrei Dinu şi Radu Enescu au gândit o instalaţie pornind de la modelul iniţial, creând un dialog între patru Sfinţi identici realizaţi în mărime naturală. Cei patru Sfinţi identici dialoghează prin intermediul unor zgomote de ventilator ce sunt amplasate în cadrul unor burlane intersectate.

Curator: Diana Dochia

Comunicat de presa – S4-IN CRITPAT