Eye Candy

Artist: Mihai Florea

Curator: Diana Dochia

10.02.2011 – 05.03.2011

Vernisaj: 10.02.2011, ora 19:30

Mihai Florea satirizează prin lucrările sale în egală măsură pe cel care produce reclama şi pe cel care o promovează şi consumă. Aproape întotdeauna imaginea unui produs este însoţită sau prezentată de un model feminin ce se înscrie în binecunoscutul tipar de 90 – 60 – 90. Imaginea femeii este cea care vinde produsul. Femeia – Ispita este cea care seduce cumpărătorul să achiziţioneze produsul. Ea are rolul de a ispiti, de a atrage posibilii clienţi.

Societatea contemporană în viziunea lui Mihai Florea este o societate “extra-ambalată”. O societate în care femeia devine în sine o parte a produsului consumat. Fragmentalitatea lucrărilor lui Mihai Florea canalizează privirea consumatorului asupra anumitor părţi din corpul uman ce pot fi considerate adevărate ispite de promovare a produselor. Preocuparea artiştilor faţă de societatea de consum îşi are rădăcinile în arta pop a anilor 1960.

Seria “Useful Objects” identifică femeia cu produsul pe care doreşte să-l promoveze, să-l vândă. Femeia-Ispită devine un obiect al promovării, iar obiectele banale se transformă, prin promovare, în obiecte unicat.

În seria de “Steaguri”, “campania de promovare” a celor 12 ţări este făcută prin intermediul garderobei Femeii – Ispita. Femeia – Ispita devine în sine un brand de ţară.

“Candy Eyes” reprezintă imaginea unora dintre cele mai faimoase vedete feminine pe coperta unei reviste imaginare. Imaginea vedetelor se întrepătrunde cu texte satirice sau comice găsite sau citate de oameni celebri.

“Worship” reprezintă divinităţile societăţii de consum – petrolul, banii şi internetul. Petrolul este forţa motrice a societăţii umane, banii reprezintă sângele economiei, iar internetul este “drogul” viitorului. Pentru şi prin intermediul acestor trei mari coordonate lumea a fost/ este şi va fi guvernată.

Curator: Diana Dochia

Comunicat de presa,ro – Eye Candy – Mihai Florea