Raluca Arnăutu este născută pe 9 noiembrie 1977 în Bucureşti. A devenit cunoscută publicului prin intermediul instalaţiilor textile de mari dimensiuni.  Este preocupată în egală măsură de proiecte de fotografie, grafică, design de obiect şi textile.

Raluca Arnăutu afirma: „În general, lucrările mele sunt un amestec de readymade şi sculptură textilă, totodată purtând o amprentă sentimentală ascunsă undeva în copilărie”. Obiectele şi desenele semnate de Raluca Arnăutu evocă personaje simbol din vechile basme şi legende ca lupul, balaurul, vulturul, ursul polar, peştele sau pisica, prin intermediul unor colaje tehnice şi mentale, ce conturează o lume plină de trăiri profunde, în care nu se mai poate face distincţia dintre realitate şi vis.

Raluca Arnăutu construieşte o lume zoomorfă, în care animale din lumi diferite sunt amestecate, redimensionate, recompuse sau regândite. Sunt personaje ce bântuie lumea în lung şi lat încercând să-şi găsească locul, în care să poată trăi în linişte. Tratarea imaginilor nu se construieşte aproape niciodată într-o simplă descriere, pasivă, ci exprimă o atitudine, o polemică vis-à-vis de realitate sau măcar un semn de întrebare faţă de noţiunea de „real”, creând astfel un univers alternativ, paralel.

Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia grafică, artista  îşi extinde mereu domeniul de activitate prin abordarea unor metode şi tehnici noi în arta contemporană românească. În decursul acestor ani a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup, lucrările sale aflându-se în colecţii importante din Spania, Franţa, Marea Britanie şi România.

A început să fie reprezentată de Anaid Art Gallery din 2011.

CV Raluca Arnăutu ro