Parajumpers sale Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale http://www.canadagooseoutlets.be

Kyle Fitzpatrick este născut în 1980 în Milwaukee, Wisconsin, SUA, iar în prezent trăieşte şi lucrează în Berlin, Germania. Fiind un expozant constant al galeriilor newyorkeze şi a celor din Wisconsin, în 2013 expune pentru prima dată în România, sub titlul „Eastern Summer” la BAZIS Contemporary Art Gallery, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca, România. Tot în acelaşi ani expune şi la Bucureşti, la Anaid Art Gallery, câteva lucrări în expoziţia de grup „Absorption”. În 2014 revine pe scena artei bucureştene cu prima expoziţie personală la Anaid Art Gallery intitulată „Meridian”.

Lucrările lui Kyle Fitzpatrick readuc în discuţie problema materiei şi materialităţii în artă. Folosirea în cadrul demersului său artistic a unei varietăţi de elemente şi texturi – de la pământ, nisip, la ramuri, materiale textile, bucăţi de sticlă – contribuie la sublinierea nuanţelor legate de modul de interpretare şi tratare a pânzei luate în stăpânire. Dacă desenul lui Kyle Fitzpatrick este extrem de fin şi aerat, în cadrul picturii problemele privind materialitatea imaginii se rezolvă prin tratarea suprafeţelor picturale printr-o alăturare de elemente preluate din tehnica colajului şi/sau a suprapunerilor succesive de materiale.

Lumea creată de Kyle Fitzpatrick vorbeşte de pierderea misterului, ce conduce la distrugerea sau imposibilitatea recuperării trecutului. Spaţiile septice, adesea neclare, în care umbrele lui Kyle Fitzpatrick sălăşluiesc, descriu o lume în care individul dispare. Figurile din lucrări şi spatiile devastate aduc aminte de o lume pe cale de a se dezintegra şi din care doar anumite elemente au mai rămas. Oamenii din lucrările lui Kyle Fitzpatrick nu comunică, ei nu au un contact direct cu privitorul, sunt mai degrabă nişte prezenţe, artistul fiind preocupat de reprezentarea sentimentului de prezenţă umană în primul rând şi apoi de context. Privitorul se confruntă astfel cu o serie de imagini în care ochiul vede prezenţa umană, o simte, însă nu o poate percepe în materialitatea sa.

Artistul Kyle Fitzpatrick este în portofoliul Anaid Art Gallery din 2013.

CV Kyle Fitzpatrick ro