Anaid Art Gallery şi-a deschis porţile în 2004, fiind o galerie de portofoliu privată destinată artei contemporane. Încă de la începutul înfiinţării, scopul galeriei a fost acela de a reprezenta un punct de referinţă pe piaţa de artă globală, de a reprezenta artiştii români pe piaţa internaţională de artă şi, de a facilita prezentarea artiştilor internaţionali în România. Funcţionând pe două nivele şi urmând un parcurs circular, galeria dispune de 120m2 destinaţi expunerilor temporare de artă contemporană. 

Anaid Art Gallery are ca scop promovarea artei contemporane româneşti prin dezvoltarea de parteneriate şi colaborări cu galeriile internaţionale, încurajarea şi stimularea valorilor estetice oferind totodată un spaţiu generator de dialog între creator şi public.

Câteva dintre obiectivele galeriei sunt: sensibilizarea societăţii contemporane faţă de actul artistic; crearea unui public avizat, capabil să descifreze şi să asimileze problematica esteticii contemporane; coordonarea unor activităţi de documentare şi reprezentare a artei contemporane româneşti; formarea unui cadru de difuzare a informaţiei artistice în/prin mediile de comunicare etc.

De-a lungul celor zece ani, galeria a dezvoltat o serie de parteneriate şi colaborări cu muzee, centre culturale şi universităţi de artă din România şi din străinătate. Totodată, galeria a participat începând din 2005 pe piaţa internaţională de artă în cadrul târgurilor internaţionale de artă.

Anaid Art Gallery reprezintă ultimele tendinţe în artă, design, arhitectură, new media prin intermediul expoziţiilor personale şi/sau de grup a unor artişti emergenţi sau consacraţi.

Anaid Art Gallery avea să fie un factor inovator în ceea ce priveşte evenimentele expoziţionale. Va fi prima galerie de artă care iniţiază şi implementează conceptul de exhibition design în România în anul2007, prin programul „anaid art+architecture project”. În 2008, Anaid Art Gallery  este prima galerie de artă contemporană din România care integrează în cadrul proiectelor sale curatoriale un spaţiu destinat fashion design-ului, în cadrul departamentului Anaid Art Concept Space.

anaid art + architecture project

În 2007 galeria a iniţiat programul “anaid art + architecture project”, ca urmare a colaborării între o galerie de artă contemporană şi o firmă de arhitectură. anaid art + architecture project se doreşte a fi o platformă de lansare a unor proiecte de artă contemporană printr-o continuă metamorfozare a spaţiului interior al galeriei. anaid art + architecture project sugerează un alt mod de a citi şi reflecta arta contemporană, un nou mod de a privi şi interacţiona cu un spaţiu destinat artei contemporane. anaid art + architecture project reprezintă în practica expozitională românească un nou mod de a privi şi gestiona un proiect artistic de artă contemporană. anaid art + architecture project s-a impus ca o necesitate în practica curatorială, de ambientare şi amenajare a spaţiului destinat punerii în valoare a conceptelor artistice. anaid art + architecture project vizează interacţiunea publicului cu arta contemporană prin intermediul arhitecturii şi cu arhitectura prin intermediul artei contemporane.

Din 2006 Anaid Art Gallery este membru fondator al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), iar din 2013 membru fondator al Asociației Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR).